Слухачі групи «Кондитер» Рівненського центру професійно-технічного навчання ДСЗ отримали свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації.
Навчання, що тривало 6,7 місяця, передбачало вивчення теоретичного курсу, виробниче навчання, а головне – виробничу практику у кращих роботодавців Рівненщини.
Безробітні, направлені на навчання в РЦПТО ДСЗ Рівненським МЦЗ, Рівненським РЦЗ та Здолбунівським РЦЗ, здобули цікаву та перспективну професію, і тепер у трудових колективах з’являться нові професійні кваліфіковані робітники.
Світлана Рибачок, майстер виробничого навчання коментує:
- Серед слухачів особливо хочу відмітити рівнянок Тетяну Герасим і Анастасію Кутєпову, які вразили державну кваліфікаційну комісію особливим, творчим підходом до виконання кваліфікаційних пробних робіт і високим рівнем знань теоретичного курсу. Тетяна приготувала найсмачніший на думку професійних експертів десерт «Лаймовий пиріг», а Анастасія презентувала білково-повітряний торт у вигляді таємничої жіночої маски.
Виробнича практика слухачів проходила на підприємствах міст Рівне і Здолбунів: у ФОП Сафарова Ю.А. , кафе-кондитерській «МЕЛІН», ТзОВ ТД «Північ-Центр» , «САМ - маркет», кафе «Рівень», ФОП Долгаль О. М., ПП Жабчик Л.С., ресторані «Баржа», кафетерії «Кавові мешти».
На ДКА традиційно були присутні роботодавці, в т.ч. члени Дорадчого комітету РЦПТО ДСЗ – шеф-кухар Рівного (ресторан «БарМаки») Сергій Холодов, власник кейтерингової компанії «Кульбаба» Аліса Хагенбрух, представник мережі «ОПТІМА» Людмила Степанець. Усі вони високо оцінили відповіді і практичні роботи слухачів та дали цінні практичні поради щодо майбутньої роботи кожному із кондитерів – початківців.
За словами заступника директора РЦПТО ДСЗ Руслани Бодренко, найвищим показником успішного навчання та професійних якостей слухачів є їхнє працевлаштування. Робочі місця випускникам – кондитерам запропонували такі роботодавці, як Парк Сімейного Відпочинку «Sky UP», Готель «Оптіма – Рівне», ФОП Долгаль О.М., кафетерій «Кавові мешти».
Побажаймо усім успіхів, самовдосконалення, творчого натхнення та достойної оцінки праці!