16.04.2019 | 10:30

До Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості звертаються кухарі-самоучки з усіх куточків України. Саме цей навчальний заклад отримав право оцінювати результати неформального навчання осіб, що мають практичні навички і знання з кухарської справи. Так склалося, чимало робітників різних закладів працює нині без відповідних документів про професійну освіту. Все частіше роботодавці та й самі кухарі прагнуть змінити ситуацію, підтвердити робітничу кваліфікацію, отримати новий статус і нові можливості, тому й звертаються до навчального закладу державної служби зайнятості На базі навчально-виробничого комплексу РЦПТО, що на вул. І.Підкови,17а у Рівному, претенденти готуються до здачі теоретичного матеріалу та виконують кваліфікаційну роботу – готують кваліфікаційні страви на відповідний розряд. Такий іспит триває 2 дні. За його ходом спостерігає досвідчена кваліфікаційна комісія із числа роботодавців та педагогів. Після здачі тестів претендент на навчальній кухні-лабораторії, строго дотримуючись рецептур та відповідно до меню, працює над практичним завданнями.

70-й претендент, кухар Клітна Руслана  приїхала із м. Броди Львівської області. Жінка поділилася, що працювала у сфері торгівлі, згодом була підприємцем, а тепер планує працювати у дитячому закладі. Отож, їй необхідно офіційно підтвердити вміння і знання, отримати кваліфікаційний розряд та свідоцтво. Смачні страви, оперативність, мобільність, акуратність та висока відповідальність – ось якості 35-річної дружини військовослужбовця, мами двох дітей та відмінного дитячого кухаря.

Якісно приготовлені та чудово презентовані  овочевий суп із бобовими, рибні котлети, картопляне пюре, пельмені та солодкий омлет, а також знання та впевненість претендента відзначили голова та члени кваліфікаційної комісії – Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба»), Надія Юрчук та Олена Самолюк-Холодова (викладачі спецпредметів Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу).

Старший майстер РЦПТО, секретар комісії Майя Сульжик із задоволенням коментує: «Найбільша кількість кухарів-самоучок приїжджає саме із Львівщини. Приємно, що люди знають про нас, наважуються підтвердити кваліфікацію, прагнуть офіційного статусу кухаря. У нас створено чудові умови для підготовки і виконання кваліфікаційної роботи, із претендентами працюють досвідчені майстри виробничого навчання». Отож, команда професіоналів зростає. Долучайтеся! Подавайте заявки у центри зайнятості, телефонуйте або пишіть до Рівненського центру ПТО ДСЗ:

м. Рівне, вул. Пирогова,8 або м. Рівне, вул. І.Підкови,17а,

0362 68 37 95 або 0362 68 33 49 (Сульжик Майя Степанівна);

ел.пошта: cpto@cpto.rv.ua