11.09.2018 | 09:52

У Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості звертаються кухарі-самоучки з усіх куточків України. Саме цей навчальний заклад отримав почесне право оцінювати результати неформального навчання кухарів та надавати відповідні документи претендентам. До послуг усіх, хто приїздить до Рівного, - сучасна навчальна кухня, обладнання, інвентар, ресторан. Проживання - у комфортабельному гуртожитку. Понад 50 осіб успішно склали іспит і вже працюють у статусі кваліфікованих робітників. Приїхали до РЦПТО ДСЗ підтвердити професійну кваліфікацію і кухарі з Волині. Маневичанки Оксана Левчик і Тетяна Сахарук мають певний досвід роботи помічниками кухарів у шкільних навчальних закладах, тому й вирішили спробувати сил на іспиті. Члени кваліфікаційної комісії Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») та Сергій Холодов (шеф-кухар) пораділи за молодих і амбітних претендентів. Під час здачі теорії:  90 та 94 із 100 балів – це надзвичайно високі результати претендентів. Аліса Хагенбрух відзначає високу зацікавленість професією, відповідальність та працездатність кухарів-початківців. Конспекти та підручники стали головними помічниками у підготовці до іспиту. І хоча практичного досвіду ще малувато, - сучасна подача страв, оперативність та ініціативність, чудові комунікаційні якості, готовність навчатися сприяли позитивному оцінюванню і успішним результатам під час роботи на навчальній кухні. Картопляний та овочевий супи, апетитні тефтелі, печінкові відбивні, галушки, солодкий омлет, а особливо ніжні у цукровій пудрі налисники із сиром таки вразили досвідчених рестораторів. Обидві жінки отримали омріяні офіційні документи, отож подальша професійна кар’єра молодих кваліфікованих робітників обіцяє бути насиченою.