12.06.2024 | 14:08

У межах урядового проєкту «єРобота» за програмою «Власна справа» Рівненська область отримала ще 24 позитивних рішення на суму 5,5 млн грн і буде створено 44 робочих місця. Це підсумки реалізації десятої хвилі цьогорічного урядового проєкту «єРобота» за програмою «Власна справа». Рівненська область залишається у топ-5 з-поміж всіх регіонів за кількістю ухвалених позитивних рішень.

Загалом на Рівненщині з 1 січня цього року отримано 316 позитивних рішень. Серед цьогорічних грантоотримувачів 23 особи з-поміж внутрішньо переміщених осіб. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 586 нових робочих місць. Про це повідомила директор Рівненського обласного центру зайнятості Надія Плютинська.

За видами діяльності найбільша кількість позитивних рішень: оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів та мотоциклів (29%); тимчасове розміщення й організація харчування (29%); переробна промисловість (13%); професійна, наукова та технічна діяльність (13%), сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство  (4%); інформація та телекомунікації (4%); транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність (4%), надання інших видів послуг (4%).

Нагадуємо, що за програмою «Власна справа» можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою є створення 1-2 робочих місць залежно від суми мікрогранту. Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також оцінки ділової репутації Ощадбанком заявника, йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Рівненського обласного центру зайнятості. Рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту ухвалює Державний центр зайнятості.

Ознайомитися з Порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна тут

Подати заявку на участь у проєкті «єРобота» та бізнес-план можна на Порталі Дія.

Нагадаємо, урядовий проєкт «єРобота» – складова політики «Зроблено в Україні». Подати заявку на грант можуть як діючі підприємці, так і люди без досвіду у бізнесі.

Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна на нашому Telegram-каналі підтримки: https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne, або на «гарячій» лінії Рівненського ОЦЗ  (044) 244 95 04, (096) 539 53 59.