Співбесіда з роботодавцем – вирішальний крок на шляху до працевлаштування. Саме тому у Вараській міській філії Рівненського обласного центру зайнятості з метою ознайомлення безробітних з правилами підготовки до співбесіди та прийомами самопрезентації, фахівчиня з профорієнтації Юлія ГОЛОВЧЕНКО провела вебінар  на тему «Підготовка до співбесіди з роботодавцем».

Фахівчиня розповіла учасникам про те, що багато людей, які знаходяться у пошуку роботи, вважають, що підготовка до співбесіди полягає у складанні резюме та відправці його до потенційного роботодавця. І це найбільша помилка, адже проходження співбесіди потребує ретельної підготовки, зусиль та часу, проте така підготовка значно збільшить шанси на успіх.

Під час вебінару учасники дізнались про те, які існують види співбесід; як правильно вести переговори з потенційним роботодавцем по телефону та при безпосередньому спілкуванні; яким повинен бути діловий імідж та які найбільш розповсюджені помилки допускають шукачі роботи під час співбесіди.

Особливу зацікавленість слухачів викликала розповідь про стресостійкість під час  співбесіду, адже співбесіда – це ключ до працевлаштування, тому слід відноситися серйозно як до підготовки до співбесіди, так і до самого процесу спілкування з роботодавцем.