15.11.2022 | 08:37

Роман Кобзар із Рівненського району за освітою технік світлового обладнання, до війни працював звукооператором. Концертна індустрія – його середовище. Проте, з початком російської повномасштабної агресії  все змінилося. «Війна змінює нас», - зазначає слухач. Він любить та вміє готувати. Улюблена страва для родини і друзів – кіш Лорен із французької кухні. «Готую з лососем. Але можу працювати і з м’ясом. Що є під рукою, з того можу готувати різні страви».

Роман задоволений, що обрав професію кухаря. Поділився, що Рівненський центр ПТО ДСЗ – відмінне середовище, де здобуваються знання, де чудові комунікації слухачів із викладачами, де навчання відбувається на високому рівні, і нерідко на заняттях слухачі отримують набагато більше знань, аніж за програмою.

Сьогодні Роман проходить виробничу практику на базі ГРК «Софія». Його вже запросили до одного із кращих закладів Рівненщини. «Тут комфортно, поряд завжди шеф-кухар, який підказує все по роботі. І я вдосконалююся», - ділиться практикант. Майбутній кухар скромний та не любить фотографуватися: «За майстра завжди говорять його страви!».

Середній заробіток кваліфікованого кухаря в Україні 12-14 тис. грн. «Можна заробляти і більше! Все залежить від професійності, навантаження, закладу, рівня обслуговування», - оптимістично налаштований майбутній робітник. На запитання, що готуватиме на державну кваліфікаційну атестацію, відповів: «Шашлик! Можу із карковини або із сьомги». Чекаємо на іспит, чекаємо на смачні ідеї!

Більше інформації про формування груп слухачів та умови навчання – на офіційному сайті РЦПТО ДСЗ  cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: 0362 68 37 95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua , а також у  Telegram  Instagram  Facebook   YouTube

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області, в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne або за телефонами +38067-363-88-27, +38096-539-53-59.