02.06.2023 | 10:39

Пріоритетним завданням служби зайнятості є працевлаштування ветеранів і ветеранок та осіб з інвалідністю. Адже після повернення із зони бойових дій вони намагаються чим швидше адаптуватися до життя. І найкращим способом адаптації є працевлаштування та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Яскравим прикладом слугує проведена робота з безробітним ветераном та водночас особою з інвалідністю Валерієм Дубичем, для якого пошук роботи виявився справою непростою.

Колишній військовослужбовець, який був призваний до лав Збройних Сил України ще у вересні 2019 року, звернувся за пошуком роботи до Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості у липні 2022 року, де отримав повний спектр послуг: профілювання, консультування, соціальний та кар’єрний супровід, індивідуальний підхід у пошуку роботи тощо.

Кар’єрний радник з’ясувала, що Валерій Васильович впродовж останніх 2,5 роки проходив військову службу за контрактом, є учасником бойових дій, неодноразово брав участь в АТО, а згодом отримав статус особи з інвалідністю внаслідок війни. Проте чоловік був вмотивований знайти роботу, яка буде для нього підходящою відповідно до рекомендацій індивідуальної програми реабілітації.

У Валерія Васильовича була відсутня можливість навчатися після закінчення школи, але його трудовий досвід вказує на те, що чоловік не лишався без роботи ніколи. Хоча служба в ЗСУ внесла свої корективи у життя безробітного, і відповідно до програми реабілітації особі протипоказана будь-яка робота з психофізіологічним перенавантаженням, але після демобілізації разом з кар’єрним радником почав шукати застосування своїх навичок та вмінь. Під час перебування в статусі безробітного брав активну участь у семінарах, тренінгах, опрацьовував підходящі вакансії, дослухався до рекомендацій фахівця, що врешті решт увінчалося успіхом. Валерій Васильович за рекомендацією відвідав Дубенську філію Вищого навчального закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», де шукали працівника на посаду сторожа. Спеціальних вимог до кандидата роботодавець не ставив, але шукав людину працьовиту, порядну і відповідальну. І як результат - п. Валерій був працевлаштований за направленням служби зайнятості на постійне місце роботи.

Наразі Валерій Васильович успішно працює, роботою задоволений, а фахівці Дубенської філії Рівненського обласного центру зайнятості продовжують супровід за уже колишнім безробітним.

Пан Валерій вдячний працівникам служби зайнятості, завдяки чиїй допомозі й сприянню він знайшов нову роботу.

Тож якщо й ви перебуваєте у пошуку роботи, зайдіть на сайт Рівненського обласного центру зайнятості та ознайомтеся з наявними вакансіями.

А у телеграм-боті «Робота на Рівненщині» @work_in_Rivne_region Ви знайдете актуальні вакансії Рівненщини.

Також для пошуку роботи пропонуємо Вам скористатися «Єдиним порталом вакансій» чи телеграм-каналом: «Робота зараз: Державна служба зайнятості» @DCZ_WorkNow_bot. Саме тут можна знайти актуальні пропозиції роботи з усієї України, які оновлюються щодня.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися у місцевий підрозділ служби зайнятості Рівненщини, наш Telegram-канал підтримки: https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne, або на «гарячу» лінію Рівненського ОЦЗ   +38096-539-53-59.