16.05.2022 | 16:52

Професія касир торговельного залу – одна із найпоширеніших, адже більшість торговельних підприємств не обходяться без них.

Лише освічений кваліфікований робітник здатен забезпечити усі вимоги та гарантувати бездоганне виконання своїх професійних обов’язків. Саме із високими знаннями та відмінними практичними навичками завершили навчання у Сарненському відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітні Сарненщини.  Підтвердження цьому – результати державної кваліфікаційної атестації, яка сьогодні відбулася на навчальній базі у місті Сарни.

Упродовж навчання особлива увага приділялася роботі з касовими апаратами, сканерів штрих-кодів,  поглибленню комп’ютерної грамотності, знань з товарознавства продовольчих та непродовольчих товарів, організації та технології торгівлі та ін. У магазині-майстерні – натуральні товари та муляжі, привітні та професійні педагоги, саме тут слухачки відчувають «присмак» майбутньої професії, стають господарями прилавку.

Виробничу практику слухачі пройшли на ряді торгових підприємств, де удосконалили свої знання та вміння з професії.

Так Людмилі ПЕТРОВЧУК,  старості групи, виробнича практика, що тривала 1,5 місяця, допомогла максимально адаптуватися до реальних умов праці, проявити свої професійні та комунікаційні якості. Людмила  проходила виробничу практику у торговельному закладі за місцем проживання, роботодавець схвально відгукується про її професійні якості, але запропонувати лишитися працювати на постійному робочому місці немає можливості. Однак, офіційне працевлаштування запропонував Людмилі  інший роботодавець,  а саме Тинненське споживче товариство, тож  касирка охоче  прийняла цю  пропозицію.

Шестеро дівчат, які впродовж п'яти місяців вивчали ази професії касир торговельного залу, отримали свідоцтво державного зразка про присвоєння цієї робітничої професії.  Іспити здані, а це означає, що невдовзі Сарненщина отримає кваліфікованих працівників торговельної сфери.